Skapa den finaste myskroken i vardagsrummet

Behöver ditt vardagsrum en trevlig liten myshörna där du verkligen kan få ner farten? Då kan du läsa med här, där vi guidar dig till att skapa den perfekta myskroken med några enkla tips.

I vårt hem måste vi slappna av och komma ner i växeln. Ofta slutar vardagsrummet helt enkelt med att bli ett mat- eller tv-rum, och det är inget fel med det. Vi får dock inte glömma att skruva upp värmen helt – och här är ljuset en otroligt förbisedd faktor i många hem. Ljus är absolut det viktigaste för stämningen och atmosfären i rummet, då ljus är en stödjande faktor för hur ett rum känns och uppfattas både av oss själva och andra. Lampor kan skapa effekter som lyfter fram det bästa i ditt hem, därför är belysning superviktigt om du vill ha en myshörna i ditt vardagsrum.

Tänk först på funktionen hos din myshörna

Vill du använda din myshörna för att sitta och läsa, eller ska myshörnan mest fungera som ett mysigt visuellt inslag i ditt hus eller lägenhet? Behöver du kunna läsa kan det vara bra att kombinera flera ljusinställningar – till exempel ditt mysljus från ovan, och en mer praktisk lampa som komplement.

Om du redan vet att du vill placera en fin fåtölj och ett litet soffbord så att du kan sitta och njuta av tystnaden och läsa, så tipsar vi absolut om att du hittar en vacker vägglampa eller golvlampa med justerbar skärm. På så sätt får du ytterligare, direkt läsljus ovanför din myshörna som du kan tända och släcka som du vill utan att tappa rumsljuset i myshörnan – läslampor ska inte vara huvudljuset om du vill ha ett fint ljus , men bara kompletterande - men mer om det i nästa avsnitt. Nu tillbaka till läslampan – oavsett om du vill ha en minimalistisk läslampa och är mer inne på de arkitektoniska siluetterna eller om du är inne på en mer klassisk myslampa t.ex. av ädla metaller, trä eller något helt annat, ta en titt på våra bästa läslampor här och se om du kan hitta din nya favorit. Nu vidare till det mysiga rumsljuset.

De perfekta mysiga hörnlamporna

Många finner trygghet i ett lugnt och varmt ljus, därför är ett dämpat och varmt ljus att föredra för många när man ska inreda en myskrok. Därefter kommer det mest omedelbara visuella intrycket – nämligen hur myshörnan ser ut från andra änden av vardagsrummet. Här finns verkligen en del mysighet att finna om du tänker i termer av dekorativa glödlampor med glödlampslook, klusterlampor som hänger ner på olika nivåer i ett hörn eller vackra golvlampor som fångar blickarna. Nedan har vi skapat tre kategorier, och samlat några förslag inom varje kategori som kan skapa den härligaste stämningen i din myshörna i vardagsrummet.

Bra pendlar till myshörnan

Om du vill ha en enkel lösning för att ge en fantastisk oas hemma, så kan vi rekommendera att gå för enstaka hängen som kan skapa mysighet på en bråkdel av en sekund. Prova denna Halo Design Atom Pendant Ø45 Smoke , som inte bara utstrålar mysighet och läcker belysning, utan också utstrålar en känsla för design och estetik.

Om du vill ha en ännu mer lekfull look för din myshörna kan vi rekommendera denna Nielsen Light LED Galaxy Pendel Black . Denna taklampa utstrålar en önskan om utforskande och mysighet. Samtidigt serverar lampan drömska förnimmelser med sina lekfulla silhuetter.

Om dessa två hängen är tillräckligt utmanande för dig, kan du behöva ett mer klassiskt hänge. I så fall kan vi rekommendera att du tar en titt på denna Otos Pendel Brass . Vårt Otos-hänge i mässing är enkelt men ändå utomordentligt mysigt. Detta hänge finns även i en mindre version om du föredrar en mer diskret look. Om du saknar lite färg i de senaste erbjudandena för den perfekta taklampan till myshörnan, då måste du se denna Papallona Plafond . Papallona-plafonden är stilren, färgglad med färgade glaslökar och omgiven av vackra ädelmetaller. Det sista hänget vi vill visa er är vårt Neka hänge . Neka-hänget är särskilt bra om du tycker om att arbeta med mer organiska material och kanske vill ha en mer rustik och klassisk look.

Kanske är de här pendlingarna inte för dig - men var inte rädd. Vi har hundratals vackra hängen, och vi har samlat dem alla till dig här --> Hängen så att du kan titta runt och hitta exakt det hänge som passar din myshörna.

Kluster pendlar

Klusterhängen utstrålar mys och välbefinnande för de flesta – och det är därför vi ser klusterhänget som en lysande uppfinning när man ska inreda en myshörna. Vi har olika skarpa erbjudanden på detta och denna kategori är vi särskilt stolta över på Outletlamper då vi har unika och fantastiska varumärken inom kategorin. Våra mest populära klusterhängen kommer från Creative, och det häftiga med dem är att de alla finns i olika storlekar – det vill säga med olika antal ljuskällor hängande. Se detta Creative 3 Cluster Pendel Koppar . Den finns i olika färger, så oavsett om du gillar svart, vit, ädelmetall eller något annat så har den dessa. Dessutom finns dessa även i olika antal – du kan även få klusterhängen från Creative med många fler eller färre lampor hängande, och de är gjorda med smala rör eller runda glödlampor.

Ett annat bra alternativ för ett vackert klusterhänge är detta Nielsen Light K9 Clusterhänge för 5 . Här är vi tillbaka till klassikerna, med ett 5-delat klusterhänge med runda lökar. Om du saknar mer fart på designens unika, kan det vara så att Creative Spider Cluster Pendant Dark Wood är något för dig. En mer konstnärlig konstruktion av de klassiska klusterhängen visas här.

Dekorativa lökar och hängen med dekorativa lökar

Om du älskar att känna att din inredning personifieras så är den här guiden till en myskrok precis grejen för dig – för här har vi samlat de mysigaste belysningsformerna och här har du verkligen möjlighet att välja din favorit . Detsamma gäller för dekorativa lampor – det finns helt enkelt en mängd dekorativa lampor i alla möjliga former, storlekar, färger och ljuskällor.

Många dekorativa glödlampor är baserade på klassiska gammaldags glödlampor, och vill därför ha ett varmt och mysigt ljus. Det finns även hängen med dekorativa lökar - se dennaNielsen Pendel Hose Galviseret där de vanliga stjärnbilderna utmanas och något nytt skapas. Om du är mer inne på klassikern med en twist, då kan denna pendellampa med dekorativ glödlampa vara mer för dig Nielsen Pendant P8 .

Om du redan har en vacker lampa som bara behöver nytt liv, föreslår vi att du enbart fokuserar på glödlampan och hittar dig en vacker dekorativ glödlampa. Denna LED E27 Filament Globe G95 är dimbar – precis som många av våra dekorativa glödlampor är – och det kan vara en fördel i myshörnan, så att belysningen alltid blir perfekt oavsett hur ljust det är. Denna BIG Flex LED Mystery Dimmable Smoke är i en alternativ form och en mörkare färg.

Det finns väldigt många olika prydnadslökar, och du kan få en överblick över dem här Dekorationslökar , där du kan hitta prydnadslökar i varmt ljus, kallt ljus, med detaljer inuti, i olika former, färger och storlekar. De flesta av våra dekorativa lampor går att dimra – och tro oss när vi säger att du kan få dekorativa lampor hos oss i ALLA former, stilar och ljusa toner.

Detta var vårt bästa knep för att använda belysning för att skapa en härlig myshörna. Vi hoppas verkligen att du har blivit inspirerad att skapa din egen myshörna. Oavsett vilken belysning du föredrar är du alltid välkommen att kontakta oss för hjälp och goda råd för din belysning :-)

Glad jakt på den nya myshörnan!

Fler artiklar