Färgglada lampor som kan skapa kul i hemmet

Vi känner alla till känslan. Inredningen är fin, vi har det vi behöver – men något saknas. Kanske en liten detalj som gör ditt hem lite mer unikt och personligt än grannens hem. Nedan ger vi några förslag på hur ditt hem kan använda färgglatt ljus för att sticka ut. Läs med och lär dig!

Färgglada lampskärmar som skapar mysighet

Vill du ha ett färgglatt och lekfullt ljus i rummet kan du vara kreativ med en färgad taklampa. Beroende på din inredning kan en färgglad taklampa skapa nöje och lek och den kan visa stil och kreativitet.

Ett bra erbjudande är denna Sphere Medium Polyester Lampshade Denim . Med denna färgglada lampskärm kan ditt tak lysa upp med dagdrömmande bollar som skapar associationer till jordklotet och månen. Lampskärmen kan antingen hänga för sig själv, eller så kan den hänga ihop med andra. Om du är på ett riktigt lekfullt humör kan du kombinera det med lampskärmar i andra färger och storlekar för att skapa dynamik.

Blå lampskärm

Lampor som gör ett uttalande

Det finns så många coola statement-lampor som är inspirerade av klassiska glödlampor. Den enda skillnaden är att glödlampan har bytts ut mot hållbara och vackra glödlampor som lyser i många år och i hundratals former och färger. Det finns söta ord, figurer och uttalanden inuti de fina glödlamporna, så det finns något för alla smaker. Om du vill skapa en söt och välkomnande atmosfär, prova denna Message In The Bulb LED "Hello" Blue .

Om du tror att din inredning ropar efter att få göra ett mer direkt uttalande, varför inte prova en glödlampa med ett ljust, tydligt budskap? Om du är på humör att vara ensam eller kanske slänga in en humoristisk kommentar, kan du prova en mer direkt. Jag pratar såklart om vår Message In The Bulb LED "Fuck Off" . Då hittar du knappast en mer direkt glödlampa. Använd lampan med humor – då drar den nog till sig uppmärksamhet.

Tänk om taklampan med en twist

Många känner säkert till taklampan som en tråkig och vanlig lampa som skapar väldigt lite iögonfallande och väldigt lite kreativitet. Det behöver dock inte alls vara så. Faktum är att taklampor, hänglampor och pendlar är en av kategorierna med de mest unika lampstilarna och därför finns det mer än tillräckligt med potential att skapa roliga, kreativa och mysiga hörn med en snygg och speciell taklampa.

Om du är på humör att utmana din inredningsdesigns färgkatalog, kanske du vill prova en Creative Harbor Pendant Grön Ø38 . Denna vilda taklampa skapar ett blickfång, men har ändå en färg som matchar de flesta andra färger.

Grön taklampa

Om du vill ha ännu mer lekfull kreativitet, så föreslår vi att du skapar din alldeles egna personliga lampa genom att kombinera sladd, rosett och glödlampor. Det här kanske låter som ett ganska projekt - men det är det faktiskt inte alls. Vi har ett stort utbud av tråd i alla möjliga färger och kvaliteter, tillhörande rosetter och fattningar och inte minst otaliga lökar. Med detta tillvägagångssätt kan du skapa ett helt unikt utrymme – och vad gäller färgerna kan du göra det så enkelt eller så vilt du vill. Om du känner dig redo att utmana hemmets väggar, varför inte gå all out med inte bara en färg tråd, utan kanske flera färger tråd, och därmed flera färger på hängande lampor i ditt vardagsrum?

Hur man gör en egen blandning av rosetter, trådar och lökar

Börja med en takrosett. Här ska du välja en rosett som matchar antalet lökar du vill ha hängande. Vill du t.ex. ett hörn med lökar hängande i 3 nivåer, då måste du välja en rosett med 3 hål. Vill du ha 7 lökar väljer du en rosett med plats för 7. Vi har rosetter i många olika kvaliteter, former och utseenden. Oavsett om du föredrar en diskret vit takros eller en prålig mässingsros så väljer du det. Här kan du se två väldigt olika erbjudanden på rosetter: Rund Rosett Ø20 cm Marmorvit och Stor Rosett för 10 Lampor .

Därefter väljer du tråden.

Självklart kan du få MASSOR av neutrala alternativ för kabeldragning i bland annat svart, vitt eller träfärger i alla möjliga nyanser. Men som temat här återspeglar kan du också låta det gå vildare. Gillar du feminina, mjuka färger, vad sägs om att kombinera en ljuslila snodd snodd med rosa nyanser Twisted Fabric Cord Viscose Fuchsia ? Tygsladd Viskos Violet Lila/Vit Randig . Du kan också gå åt ett helt annat håll med en klargrön Twisted Fabric Cord Viscose Green eller till och med en kombinerad sladd som till exempel vår Fabric Cord Viscose Pixel Turquoise . Kolla in vårt stora utbud av tygsnören och se vilka färger som talar till dig.

Till sist väljer du en eller flera glödlampor. Återigen är utbudet stort och du kan därför välja både klassiska, mysiga lökar eller vildare och mer färgglada versioner för att sätta pricken över i:et på din hemdesign. Ett klassiskt och gyllene alternativ är LED E27 Globe Spiral G125 140lm Dimmable Gold . Den här glödlampan passar till det mesta. Om det behövs mer skräp, prova en färgad glödlampa a la Pastel Berry Globe Dimmable 4W . En tredje stil är att välja en glödlampa i en annan form än den klassiska. Här kan vi t.ex. rekommenderar BIG Flex LED Mystery Rock Dimmable Smoke som, utan att stjäla för mycket uppmärksamhet, garanterat kommer att visa ett annat och mer unikt utseende än en klassisk glödlampa.

Dimbar glödlampaRosa glödlampa

Olika typer av neonljus

Om du fortfarande inte har hittat din favoritkick av färg för hemmet kan du nu få det senaste tillskottet till lamptrenden: LED neonlister. Med LED neonlister kan du belysa skåp, väggar, hörn, hyllor – ja, faktiskt, du kan lysa upp vad du vill och i vilken färg som helst. Prova med Neon Flex IP68 Blue eller Neon Flex 5M 3000k vit silikon . Det finns många vackra färger som kan användas var för sig eller i kombination med varandra.

Neon Strip

Som alternativ till neonlister kan du även få helt klassiska, färgglada och stilmässigt vilda neonlampor. Även om du gillar neonskyltar som kan hängas på väggen, som till exempel North Light Drink Neon Wall Lamp .

Neonskylt

Eller fina bokstäver/siffror för en enklare look: LED neonbokstäver .

Eller neonlampor som kan placeras på bord, hyllor och annat som vår populära Locomoceon Neon Bordslampa Flamingo.

Bokstäver Neon LED

Vi hoppas…

Vi hoppas att du har fått den bästa inspirationen att piffa upp ditt hem med några vilda, färgglada lösningar. Detta var bara ett litet urval av inspiration – men KOM IHÅG! Vi har bordslampor , golvlampor , taklampor och alla andra typer av lampor i alla möjliga färger och material. Vill du ha ytterligare inspiration är du alltid välkommen att visa oss ditt rum och ta en pratstund om vilka lösningar som kan passa din smak.

Glad färgjakt!

Fler artiklar