15 mässingshängen som lyser upp hemmet på mer än ett sätt

Lampor i mässing är en av trenderna som verkligen är här för att stanna. De stilrena lamporna kan pryda vilken interiör som helst och de passar in i både det moderna och det klassiska hemmet, där de ger en industriell look som sätter lite krydda i din inredning.

Nedan hittar du några av våra mest populära hängen i mässing. Några av dessa passar bäst till matbordet, några till vardagsrummet och andra till köket. Det finns även flera av dessa lampor som du kan använda i flera rum i hemmet.

Otos hänge från Ledkia

Otos hänge i mässing

Otos pendel från det brittiska märket Ledkia är en enkel men stilren lampa som hyllar den dekorativa glödlampan. "Otos" finns i två olika storlekar och passar att hänga själv, på rad eller i ett kluster. Du får ut det mesta av att använda Otos för dekorativ belysning, som till exempel i vardagsrummet, hallen eller sovrummet.

Italux Serpo hänge

Italux Serpo Pendel Mässing

Serpo är en sexarmad pendel som ger ljus åt alla håll. Den är gjord i en läcker och stilren design. Lampan levereras utan ljuskällor, så du har möjlighet att själv bestämma om du vill ha några varma dekorativa glödlampor i lampan, eller om du gillar lampan bättre som den visas på bilden.

Creative Diamond Cage och Creative Cage Drop

Creative Diamond Cage Pendel i mässingCreative Cage Drop Pendel Mässing

Med Cage-hängen från Creative får du möjlighet att sätta en snygg dekorativ glödlampa i lampan som syns från alla håll. Lampan är gjord av metall och ger ett riktigt bra utseende var den än hänger. Du kan använda Cage drop är idealisk för att hänga i ett kluster, något förskjutna från varandra, till exempel i hörnet av vardagsrummet.

Creative Cables Tube Pendel Mässing

Creative Cables Tube Pendel Mässing

Mässingsröret från det italienska företaget, Creative Cables, är ett extremt populärt hänge som kan användas på flera ställen. Det är särskilt populärt som kökshänge, men kan även hänga i en klunga något förskjutna från varandra.

Creative Cables Tube Pendel Mässing/Svart

Creative Cables Tube Pendel Mässing/Svart

Tube pendel i mässing/svart är vår mest sålda lampa hittills, som du lätt kan förstå när du tittar på den. Den kan användas både i köket och över matbordet, men den finns även runt restauranger och hotell. Rörhänget ger bra ljus nedåt så även om lampan är otroligt vacker att se på så används den för funktionell belysning.

Nielsen Light LED Galaxy Pendel

Nielsen Light LED Galaxy Pendel Mässing

Galaxy pendel från Nielsen Light är en otroligt vacker lampa med små glaskulor inuti, den ger lampan ett helt unikt utseende. Lampan har inbyggt LED-ljus med en livslängd på 50 000 timmar och ger ett fantastiskt ljus åt alla håll.

Halo Design Rivoli Pendel Ø40 Svart/Mässing

Halo Design Rivoli Pendel Ø40 Svart/Mässing

Rivoli-pendeln är en del av en lampserie från det danska märket Halo Design. Rivoli ger bra ljus åt alla sidor och är öppen i botten, varför du får mycket ljus över ditt matbord. Rivoli pendeln passar bäst som matbordslampa.

Creative Swing Pendel

Creative Swing Pendel Borstad Mässing

Pendeln Swing från italienska Creative Cables är en lampa i stilren design som passar på många olika ställen. Lampan blir snyggast med en glödliknande dekorativ glödlampa i. Swing kan användas både som matbordslampa, där man hänger några i rad, men kan även hänga för sig och fungera som en dekorativ lampa.

Nielsen Light Neksø Pendel

Nielsen Light Neksø Pendel Svart/Mässing

Neksø-hänget från Danske Nielsen Light är lite av en miniversion av Swing-hänget ovan. Där Swing har en diameter på 30 cm, har Neksø en diameter på bara 22 cm. Den passar därför inte så mycket som matbordshänge utan mer till köket eller som mysbelysning i vardagsrummet med en varm dekorativ glödlampa i.

Nielsen Light Nice hänge

Nielsen Nice hänge Antik Mässing Ø25

Vi stannar hos den danska tillverkaren Nielsen Light med deras populära Nice pendellampa. Nice görs i tre olika storlekar och därför kan du använda dem i köket, i vardagsrummet, över matbordet och i hallen.

Kreativt klusterhänge Ø12

Creative Cluster Pendel Ø12 Borstad mässing

Denna klusterpendel från italienska Creative Cables är en elegant lampa som vi brukar se i det mysiga hörnet av vardagsrummet bakom soffan. Dess smala rosett gör att det finns plats för att hänga den på många andra ställen, till exempel i hallen.

Italux Mentin Cluster hänge

Italux Mentin Cluster Pendel Mässing

Vi stannar i klusterskyttlarnas universum och flyttar in i en lite större av det här slaget. Den här har hela fem lampor som hänger ner från sig och har även en inbyggd LED. Du slipper därför bestämma dig för vilka ljuskällor du ska sätta i lampan, eftersom de redan är inbyggda.

Italux Veva ljuskrona

Italux Veva ljuskrona i mässing

Veva ljuskronan från Italux är en elegant lampa som kombinerar modern och klassisk design. Veva har plats för sex ljuskällor och du väljer vilka som passar ditt hem bäst. Du kan också rotera armarna på lampan precis som du vill.

Eiva Outdoor Elegant Pendel

Eiva Outdoor Elegant Pendel Borstad Mässing

Den eleganta pendeln är en utomhuslampa vars IP65-klassning gör att den är godkänd för användning i alla väder. Du kan därför hänga den på balkongen eller på terrassen, där du får bra ljus över bordet, precis som du har vid middagen på ditt matbord.

Eiva Outdoor Swing Pendel

Eiva Outdoor Swing Pendel Borstad Mässing

Liksom Elegant pendel ovan, skiljer sig Swing pendel från andra utomhuslampor som vi känner dem, då den är både vacker och stilren, precis som vi känner inomhuslamporna. Men trots lampans eleganta utseende tål den att hänga ute i alla väder. Svänghänget har en stickpropp hängande i änden, så att du enkelt kan koppla in den direkt i uttaget utan att behöva göra några installationer.

Vi hoppas att du har blivit inspirerad av dessa pendlingar. Självklart har vi många fler mässingsfärgade hängen (och lampor överlag) som du kan inreda ditt hem med. Har du frågor om specifika produkter eller frågor i allmänhet är du mer än välkommen att kontakta oss. Du kan nå oss via e-post, chatt eller telefon :-)

Fler artiklar