De største lampetrends i 2022

De största lamptrenderna 2022

Under 2020 och 2021 har vi verkligen lärt oss vikten av att vårt hem är fint – men för många har vårt hem också fått fungera som en arbetsplats. Det märks när man blickar framåt mot de stora trenderna på ljusscenen 2022. Om du som många andra är osäker på vilka typer av belysning vi kommer att se mycket av under 2022, då har vi gjort en liten skrivning -här uppe som både förklarar vilka enorma trender och trender som ligger framför oss, men också väldigt konkreta förslag på bra lampor som stödjer dessa trender, och hur. Läs med här om du är nyfiken på vilka lampor som kommer att bli populära nästa år.

Golvlampa

Teman och trender 2022

2022 kan vi se fram emot teman som att njuta av tystnaden och dyka ner i böcker och mysiga projekt, samt att fokusera vårt arbetsliv i hemmets hörn. Dessa ämnen spelar egentligen ingen roll - förutom när det kommer till belysningen - måste vi vara någonstans där vi kan koppla av helt och sätta i växeln, men samtidigt vill vi ha möjligheten att fördjupa oss - oavsett om det är för praktiska skäl eller trevliga skäl. Därför är ett jättestort tema "avkopplande och motiverande utrymme". Den här trenden gör att det kommer massor av vackra taklampor för att skapa ett lugnt och behagligt rumsljus, och det kommer även finnas massor av vackra och fina läslampor som kan användas både till hemmakontoret och myshörnan. Tänk i mjuka, neutrala färger och lugna silhuetter. En bra satsning är denna Gebogen golvlampa , som är både stilistiskt och praktiskt balanserad, och som samtidigt omfamnar organiska silhuetter - vi kommer att prata om dem senare. Förutom att skapa balans i hemmet måste också inspiration och nyfikenhet skapas för att inte bli uttråkad. Därför kommer vi också att se ett enormt urval av lampor i lekfulla silhuetter som skiljer sig från de klassiska arkitektoniska lamporna som har blomstrat i år.

Enkelheten och det enkla livet står särskilt i fokus under 2022, och det avspeglas i lamptrender genom att designa vackra, enkla lampor som kan användas i många olika rum – det gör det enkelt vid ombyggnad eller flytt. Enkla mångsidiga lampor, flytta helt enkelt och passa in. Ett fint exempel på en enkel, snygg lampa är denna Italux Erimida Pendel Mässing där glödlamporna är exponerade och nakna. År 2022 är glödlampan lika mycket i fokus som lampan, varför kala glödlampor och dekorativa glödlampor måste vridas upp för varje hörn. En av våra personliga favoriter för säsongen 2022 , Italux Bento Pendant Black är ett vackert exempel på – organism och lekfulla silhuetter i exklusiv design.

MässingshängeGlaskula hänge

Dessa färger kommer att vara enorma 2022

År 2022 ska lamporna antingen vara i klara och djärva färger eller i duschiga naturliga färger. Gör dig redo att se en massa blockfärger, både ensamma och kombinerade med varandra och å andra sidan mycket kontrasterande, se lugna beige toner och naturliga nyanser av mjuka ljusa pastellbruna i alla möjliga toner.

Är du inne på de kraftfulla trenderna där färgerna måste ha en kick bakom sig och utstråla självförtroende? Leta sedan efter de färgglada lamporna av alla slag. Ett bra exempel är denna V-Tac Banker Bakelite E27 bordslampa blå, som också omfattar lekfulla silhuetter och en detaljerad design. Ett annat bra alternativ är färgglada hängen som Creative Cup Ceramic Pendant Green, som finns i alla trendiga blockfärger så att du kan mixa och matcha.

Blå bordslampaGrönt keramiskt hänge

Om du är mer inne på den kontrastfyllda trenden som omfattar mjuka, mysiga och stämningsfulla naturfärger, då bör du hålla dig till träslag, beiga toner och mjuka ljusa färger i allmänhet. Se t.ex. denna Yumurta bordslampa i organiska, flytande material som uppmuntrar avkoppling och mysighet. Ett annat vackert exempel är denna Kampir Bordslampa , där den vackra ädelmetallen utstrålar en kombination och lekfull design och minimalism i en naturlig look.

BordslampaBordslampa i mässing

Trender vi inte kan smyga runt 2022

2022 är det fokus på naturliga, organiska rörelsemönster som ska återspeglas i vårt inre. Det är därför som 2022 ser stort fokus på både organiska material och organiska silhuetter som skickar mjuka naturliga vibbar in i rummet. Se denna Creative Cables Tube Pendant där träet är i fokus i mjuka naturliga former.

Pendel i trä

Ett annat bra exempel på en lampa som kommer att vara supertrendig 2022 är stora, överdimensionerade bords- och golvlampor som är både praktiska, enkla och iögonfallande. Se denna Nielsen Light Golvlampa Manhatten Svart/koppar för inspiration. En annan trend är lekfulla lampor i varierande nivåer. Denna trend är lätt att hoppa på och kräver framför allt lampor som kan hängas sida vid sida – vare sig det är med Creative-rör i varierande färger, sladdar med dekorativa glödlampor hängande eller andra fina lampor som hänger i förskjutna nivåer, är helt upp till din smak. Vill du förutom klassiska transparenta lampor, och med flera trender, kan vi rekommendera vår Nielsen Nice Pendel . Här ser vi ett exempel på en lampa i organisk form med en rustik, naturlig look – så vi slår in på ganska många trender och det gillar vi!

Böjd golvlampaFin taklampa Galvaniserad

Den sista stora trenden vi fokuserar på är "Do It Yourself-projekt" - och här är vi verkligen first movers, med lampor och tillbehör. När vi pratar om gör-det-själv-projekt som en trend handlar det om mer än det visuella – det handlar om att njuta av att agera och skapa något för oss själva. Sätt ihop din egen takros efter din smak - de finns i alla möjliga färger, material och antal uttag. Lägg till trådar – och här kan du verkligen sticka ut, för förutom olika tjocklekar, vridningar och utseenden finns de även i mer än 50 färger – så vill du ha en eller annan färgtrend har du möjligheten här. Slutligen lägger du till vackra dekorativa glödlampor - om du vill ha en trendig organisk formad dekorativ glödlampa eller en enkel klassisk LED-glödlampa är upp till dig - båda kommer att bli en enorm trend 2022. du hittar alla tillbehör här OutletLamper.dk där du kan enkelt och tydligt sätta ihop dina egna DIY designerlampor.

Vi hoppas att vår blogg både kan berätta i stora termer vilka generella trender som kommer att avspeglas när vi går in i 2022, men också ge dig mycket specifika förslag på hur dessa trender återspeglas i enskilda produkter.

Vill du ha hjälp med att hitta de trendigaste lamporna till hemmet, då är du mer än välkommen att höra av dig!

Glad trendjakt så länge!

Fler artiklar