Sådan skaber du det perfekte lys til lektielæsningen (5 tips)

Hur man skapar det perfekta ljuset för läxor (5 tips)

När det kommer till att läsa läxor, skriva inlämningar eller uppgifter till hemmakontoret i stort så är belysningen otroligt viktig för att skapa rätt miljö. Är det för mörkt skapar det en dyster stämning och det kan vara svårt att koncentrera sig. Här kan du läsa de bästa tipsen om hur du skapar det perfekta ljuset för ditt hemmakontor eller din läxläsningsområde.

1. Få så mycket dagsljus som möjligt

Dagsljus är viktigt för vårt välmående. När det är mörkt skapar det en deprimerande atmosfär, och det är precis vad vi försöker undvika när vi ska skapa en bra miljö att studera i. Dagsljus ger dig en naturlig energi, speciellt om du också kan öppna ett fönster, för att bli fräsch luft. Nej, eller få fönster där du läser läxor? Inga problem! Vi hjälper dig att skapa ett funktionellt ljus med LED. Detta kan göras genom att kontrollera färgtemperaturen, vilket kommer i nästa punkt.

2. Välj rätt färgtemperatur

Ju högre färgtemperatur (Kelvin) du väljer, desto effektivare blir arbetsmiljön. Vi rekommenderar därför alltid ljuskällor eller lampor för kontoret med en färgtemperatur på 4000-4500K. Som jämförelse har de vanligaste inomhusljuskällorna för kök, vardagsrum, sovrum, etc. ett Kelvin-tal på 2700-3000 (Varmvitt).

3. Använd skrivbordslampor för att skapa rätt ljus

Varje bra hemmakontor eller studieutrymme bör ha en bra skrivbordslampa. Detta gör det lättare för dig att få direkt ljus ner på dina papper. Ett bra tips för att välja en skrivbordslampa är att den ska vara justerbar så att du kan rikta ljuset åt det håll du behöver.

4. Använd flera lager av ljus

När du ska hitta rätt ljus för läxor är det viktigt att inte fokusera bara på skrivbordslampan (även om det är ett viktigt inslag). Det är också viktigt att det är bra allmänljus i rummet, så att det inte blir mörka partier eller för många skuggor. Ett bra sätt att säkerställa allmän rumsbelysning är att installera en Plafond i taket, gärna mitt i rummet, så att den sprider så mycket ljus som möjligt.

5. Välj rätt mängd lumen

Många människor blir förvirrade när de tittar på specifikationerna för LED-lampor eller ljuskällor. Antalet lumen förbises ofta där folk fokuserar mer på watt. Även om wattal är en viktig faktor, eftersom det avgör hur mycket ström lampan använder, har det inget med ljusstyrkan att göra. Det är här lumen kommer in i bilden – ju högre antal lumen, desto ljusare ljuskälla. Om du har en taklampa på kontoret eller i din läshörna rekommenderar vi att den lyser med minst 600 lumen. Om du har en LED-bordslampa på ditt skrivbord vore det idealiskt om den kunde dämpas, så att du själv kan justera ljuset beroende på hur mycket naturligt ljus som kommer in utifrån.

Vi hoppas verkligen att dessa tips har utrustat dig bättre för att skapa rätt belysning för läxor. Kom ihåg att du alltid kan kontakta oss via mail, chatt eller telefon om du behöver råd och vägledning, eller frågor om specifika produkter.

Fler artiklar