Lampor som skapar den perfekta sommarhusatmosfären

Sommarhuset... Dit vi kommer när vi behöver koppla av och släppa taget om vardagen. Vi känner alla till det – vardagen är hektisk och hektisk, och du behöver bryta dig ur dina vanliga ramar – och då drar sommarhuset in oss. Därför är det viktigt att sommarstugan inte bara drar in oss, utan bjuder in med ett varmt välkomnande – och det är här som den vackra sommarstugans interiör spelar in. Alla hus är olika och essensen i vår egen stil betyder mycket för om sommarhuset ska utstråla gammaldags eldstadsmys eller modern minimalism och funktionalism. Oavsett vad ska det vara skönt och avkopplande – och här spelar ljuset och inredningen en betydande roll. Nedan kan du läsa våra bästa tips för att använda stuglampor för att skapa den bästa inredningen för dig och din stuga – oavsett vilken stil du väljer.

SommarhuslamporSommarhuslampa

Rustika material för det klassiska sommarhuset

Många sommarhus byggs i andra material och snitt än åretrunthus. Det beror både på att behoven i ett fritidshus ofta är olika, då man vistas där under kortare perioder – och även under sommarmånaderna – med andra ord; de flesta sommarhus är mer primitiva än året runt-bostäder. Ofta finns även sommarhus i mer naturrika områden än vanliga förorts- eller stadshus. Därför kan valet av lampor ofta vara olika för fritidshus, då man antingen vill ha en annan atmosfär eller ha en annan typ av hus. Ligger ditt fritidshus i ett naturrikt område kan naturens egna material skapa precis rätt anda. Det finns vackra stugvänliga lampor i alla naturmaterial. Vill du framhäva mysigheten kan du med fördel gå på naturmaterial som trä.

Kreativa kablar rörRör trä

Stuglampor med trädetaljer kapslar in mysighet och värme, och ger rustik och hemtrevlig finess till inredningen. Kombinera till exempel några hängande rörhängen som Creative Cables Tube Pendel Mässing/Svart och komplettera med vackra golv- eller bordslampor i trä som Igloo Bordslampa.

Är du mer för klassiska inslag som måste se exklusiva ut kan du inspireras av sommarhuslampor i koppar, mässing, guld och silver. Detta kan både ge ett exklusivt, modernt eller gammalklassiskt utseende, beroende på i vilket sammanhang sommarhuslamporna används. En snygg hänglampa i rustikt utseende är Nielsen Nice Pendel Galvanized and Creative 8 Cluster Pendant Copper . du kan också gå för metalliska bordslampor som Kengele bordslampa.

Bordslampa i mässingCluster hänge

Du kan också gå en helt annan väg – nämligen tillbaka till den magnifika old-school slot-looken. Förr i tiden hade de vackra husen stora ljuskronor för att utstråla extravagans och storhet. Vill du fånga en magnifik designperiod kan du fånga den med stuglampor som Nielsen Light Paris Chandelier 5 Arme White eller den moderna versionen Italux Betty 6 Chandelier Black/Brass.

KristallkronaLjuskrona stuga

Vill du kombinera det moderna med det gammaldags kan du skruva upp mysigheten med det moderna svaret på glödlampor - nämligen taklampor eller bordslampor med vackra dekorativa glödlampor, ett bra exempel är denna Gerard Bordslampa , Nielsen Pendant P8 - Svart/mässing och Otos Pendel Mässing .

Bordslampa stugaGolvlampa i mässing

Moderna lampor för den minimalistiska stugan

Är du den moderna typen som svär vid "Less is more" och minimalism i ditt hem? Då föreslår vi att du håller dig till klassiska och enkla material som glas och monokromatiska ytor. För att undvika för många små lampor som du kan hitta röra ditt minimalistiska hem, se till att fokusera på ett bra rumsbelysning från ovan. För detta ändamål föreslår vi några fina hängen. Ett bra exempel på ett vackert minimalistiskt hänge är vårt Mango Pendel Clear och Deva Pendant White.

Vit taklampaGlashänge

Legend sommarhuslampor

Eftersom ett fritidshus ofta är ett frirum från vardagen vill vissa också leka mer med inredningen än hemma. I sommarhuset kan du ge mer frihet till inredningsstilen, då det inte är ditt vardagliga hem, så att du inte tröttnar på att se samma saker dag ut och dag in. Om du gillar en mer optimistisk stil i stugan föreslår vi att du leker mer med siluetterna när du tittar på stuglampor. Låt dig inspireras av lampor som Halo Design Atom Vertical Smoke, Nielsen Light LED Galaxy Pendel Black och Nielsen Light Astralis Pendel . Du kan också vara kreativ med de naturliga materialen och hänga denna Kamba 3-Spotlight LED Pendant - OutletLamper.dk .

Taklampa för stugaLED pendellampa

Den perfekta läshörnan i sommarhuset

Vi vet alla det. Den hektiska vardagen har dragit ut på tiden och äntligen hinner vi läsa alla underbara böcker som vanligtvis måste överges till förmån för en smidig kväll framför tv:n. Många av oss älskar att helt koppla av i sommarstugan med en god bok – och det kräver belysning i sommarstugan. För att våra ögon ska slappna av och behålla ett bra fokus är det viktigt att vår läsmiljö är bra och avslappnad. Det betyder att det ska finnas ett bra och avkopplande rumsljus och så ska det vara extra bra ljus över vår bok. Se därför till att kombinera taklampor med en läslampa.

När du ska välja läslampa är det ett bra knep att välja en lampskärm som går att justera, så att du inte tvingas sitta i en viss position utan att ljuset kan röra sig efter hur du sitter. Har du en fin hörna du sitter i kan du använda både en vägglampa och en snygg golvlampa för att ge dig extra läsljus. Vi föreslår dessa Halo Design Aarhus Golvlampa 2 Armar Grå , Italux Remiro Golvlampa Svart och Halo Design DC Golvlampa Svart 2 Armar. Är du mer för en snygg vägglampa, läs vidare i avsnittet nedan.

Århus golvlampaJusterbar golvlampa

Vill du läsa ännu mer om hur du skapar den perfekta läshörnan, eller läslampan till barnrummet, kan du med fördel läsa här i vår blogg - Så hittar du rätt belysning för läxläsning .

Vägglampor till sommarhuset

Det finns goda skäl till att de flesta fritidshusägare svär vid användningen av vägglampor. Dels är det praktiskt i de flesta rum och dels skapar det mysighet. Precis som alla andra lampkategorier finns det en mängd vägglampor i alla stilar. Vägglampor kan vara särskilt bra för sovrum, gästrum och vid våningssängar för att skapa mer isolerat ljus ovanför sängen. Vägglampor till sommarhuset kan dock även fungera som bra och vettiga läslampor ute i sommarhusets små hörn.

Om det primära syftet med dina vägglampor är att skapa sommarhusmys och bidra till rumsljus föreslår vi Atrium Vägglampa , Fanala Vägglampa , Monah Vägglampa och Bern Vägglampa .

Vägglampa sommarhusSommarhus vägglampa

Om du letar efter en bra läslampa föreslår vi att du letar efter vägglampor som kan justeras och vändas så att de kan lysa ner på din bok oavsett hur du sitter. Här kan vi rekommendera lampor som Usaki Vägglampa , Frandsen Ball Wall Lamp Blank Copper och Acorde Wall Lamp . Utbudet är stort, oavsett vilken stil du vill sätta sin prägel på ditt fritidshus.

Justerbar vägglampaFrandsen Ball

Låt sommarhusinredningen komma igång!

Vi hoppas att vår lilla guide till att skapa fantastisk belysning i sommarhuset gav dig en uppfattning om vad som behövs för funktionellt ljus och inte minst hur sommarhuslampor kan användas som en viktig del av inredningen i ett sommarhus – oavsett om vilken stil du gillar Utforska. Vi finns alltid redo att hjälpa dig om du behöver vägledning, eller har förslag på bra lampor för dig och ditt hem. Annars önskar vi dig bara lycka till i jakten på de perfekta lamporna till sommarhuset!

Fler artiklar