7 Bra läslampor som belyser Corana-karantänen mer

På grund av Corana-situationen i Danmark är de flesta för närvarande fångade hemma eller har ”flytt” till stugan, borta från alla former av civilisation. Detta har gett många danskar några extra timmar om dagen. Är du en av många, så det är nu du har tid att läsa den kriminella berättelsen du fick i julklapp, som har legat på hyllan och samlat damm sedan dess. Det kräver dock en bra läslampa för att skapa ett bra läslampa. Vi har därför gjort en guide om hur man hittar det bästa läslampan och presenterat några exempel från OutletLamper.dk som täcker dessa behov. Bra läsning :-)

Læselys Guide


Vad är bra läslampa?

Det är väldigt individuellt vad du tycker är bra läsljus och det kan också variera beroende på hur du bara sitter eller lägger dig. Var därför noga med att välja en modell som är flexibel och justerbar. Köp en läslampa där lampskärmen kan justeras så att du inte ser direkt in i glödlampan.

vilken typ av lampa ska jag välja?

Läsljuset får inte vara bländande, men det måste ändå vara tillräckligt starkt för att du också kan läsa det med små bokstäver ;-) Vi rekommenderar en LED-lampa som tänder mellan 500-800 lumen.

Var ska jag placera lampan?

Om du är högerhänt rekommenderas att du placerar lampan på din vänstra sida. På så sätt överskuggar du inte ljuset. Om du är vänsterhänt ska du också placera lampan till höger. Lampan ska också placeras så att ljuset kommer in från sidan och inte direkt ovanifrån. Detta beror på att du undviker reflektioner från din bok eller din tidning - särskilt tidningar tenderar att vara glansiga och ge reflektioner.

Våra rekommendationer

Nedan hittar du OutletLampers egna rekommendationer för en bra läslampa. Klicka på bilderna för att gå till produkten i vår webbshop.

Den enda bordslampan du behöver

Markslöjd Jock Bordlampe Markslöjd Jock Bordlampe Hvid

Jock-bordslampan från Markslöjd kan justeras som du vill. Den är gjord i både svart och vitt och är perfekt för skrivbordet eller kontoret. Lampan har en inbyggd LED-ljuskälla och använder endast 5W.

Ta lampan med dig överallt

Halo Design the One

Halo Design Bring Together bordslampa (höger) och Halo Design The One bordslampa (vänster) Dessa smarta bordslampor är båda trådlösa. Du kan därför ta din bok ut i trädgården, husvagnen, tältet eller bara till det område i hemmet där det inte bara finns ett eluttag. Båda lamporna kan justera lampskärmen, såväl som ljusstyrkan.

Två perfekta golvlampor för soffahörn

Frandsen Klassik Gulvlampe

Dessa två golvlampor från resp. Halo Design och Frandsen är perfekta som läsbelysning i vardagsrummet. Båda lamporna har två lampskärmar, som kan slås på och av individuellt. Peka en mot din bok och den andra ut i rummet så att kontrasten mellan ljus och mörker inte blir så våldsam.

Den klassiska eller den moderna sänglampan?

Frandsen Ball VæglampeHalo Design Spot Væglampe Med USB Hvid

Dessa två vägglampor är unika på sitt eget sätt. Ball vägglampan från Frandsen (till vänster) är den klassiska vägglampan som du aldrig går fel i staden med. Lampan kan vridas så att ljuset pekar i den riktning du vill ha den. Till höger är den modernare vägglampan, som har en inbyggd USB-port så att du kan ladda din telefon / iPad medan du har den till hands. Båda lamporna finns i flera olika färger.

Vi hoppas att du tyckte att den här guiden var till hjälp. Om du har frågor eller behöver hjälp är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon: 77 77 77 14 eller e-post: Kontakt@outletlamper.dk.

OutletLamper Logo

Användbara länkar: 

Vilken lampa passar bäst för min lampa?

Köp din nya läslampa här

Fler artiklar